Stress på arbejdspladsen

Stress på arbejdspladsen er efterhånden mere reglen end undtagelsen i danske virksomheder.

Det er vigtigt, at stress ikke er et tabu i virksomheden. Stress kommer ofte snigende over en længere periode. Selv medarbejdere, som ingen troede kunne blive stressede, kan opleve et stresssammenbrud, hvis omstændighederne er til det.

For den enkelte medarbejder går stress blandt andet ud over arbejdsindsatsen, helbredet og livskvaliteten generelt.


Stress koster (mange) penge

Stress koster hvert år danske virksomheder rigtig mange penge. Det har ikke kun direkte økonomiske konsekvenser, men også konsekvenser for resultaterne og hermed også for bundlinjen. Her kan bl.a. nævnes omkostninger i forbindelse med:

  • Sygemeldinger, både kort- og langvarige
  • Nedsat produktivitet og kvalitet i arbejdet
  • Overarbejde hos kolleger
  • Vikartimer
  • Evt. genrekruttering
  • Omdømmet kan påvirkes


Stress går ud over effektiviteten og trivslen

Ved moderat stress reduceres effektiviteten.

Ved alvorlig stress reduceres effektiviteten kraftigt.

Når effektiviteten reduceres, bruger man længere tid på mails og opgaver, man mister overblikket og når mindre, end man plejer. Man kører mere og mere på rutinen for at “overleve” fra dag til dag, og ofte begynder man at arbejde mere og mere som kompensation. Det går ud over trivslen og arbejdsglæden – og det smitter.

Ved at sætte ind med en effektiv forebyggende indsats overfor stress på arbejdspladsen får man naturligt mere tilfredse, effektive og kreative medarbejdere, som i højere grad trives i hverdagen med de opgaver, udfordringer og forandringer, de stilles overfor.

En effektiv indsats mod stress kræver en indsats på alle niveauer i virksomheden, både organisatorisk, ledelsesmæssigt, kollegialt og individuelt.

Jo før man sætter ind, jo bedre.


Vil du vide mere?

Ring på telefon 5194 6568, eller skriv til mig herunder, hvis du vil vide mere.